Циркониеви коронки

monolith-web-crowns-img-1Протетичната дентална медицина може да направи невероятни неща за хора, които страдат от счупени или разрушени зъби. Чрез магията на зъбните коронки тези пациенти могат да си върнат красивата усмивка, както и да възстановят функционалността на техните зъби и да се наслаждават отново на любимите си храни. Циркониевите коронки са чудесно ново допълнение към семейството на денталните коронки. Един невероятно издръжлив материал, който предлага други възможности за корекция при случаи на подравняване на захапка, възстановяване на разрушения и подобряване на формата и външния вид на Вашите зъби.

Защо да избера циркониеви коронки?

Цирконият е част от семейството на татания със състав, който е бял кристален оксид формиран от материала известен като циркониум. Нито един друг материал не предлага издръжливостта и устойчивостта на циркония като същевременно придават външност на зъба близка до емайла на естествения зъб. Заради общите свойства с титания има голямото предимство да не предизвиква алергични реакции и риск от отхвърляне от тялото.

Друго предимство на циркониевите коронки е необходимостта по-малко зъбни структури да се премахват. Обикновенно когато зъбът се подготвя за корока, част от него се изпилява, за да се напасне коронката. Здравината на циркония означава, че по-тънък слой от нея са необходими за направата на коронката в сравнение с метало-керамиката и следователно по-малко зъбни тъкани се изпиляват.

Трябва ли да имам още нещо предвид за циркониевите коронки?

Първото нещо, което повечето пациенти взимат предвид е цената. Циркониевите коронки не са така достъпни в близък план, както другите варианти на коронки, но тяхната трайност и надежност дават гаранция, че издържат до живот. Цирконият е обаче значително по-здрав от емайла на естествените зъби, което може да доведе до травма на съседните зъби.

Тези коронки съчетават най-доброто от всички коронки в едно – външен вид, здравина и достъпност. Ако смятате да инвестирате в дентални коронки свържете с нас и нашия професионален екип ще Ви помогне да изберем правилното и точно лечение за Вас.