Каква е разликата между козметична и естетична стоматология?

aesthetic

Естетичната стоматология е една от най-бързо развиващите се тенденции в грижата за здравето днес. Пациентите осъзнават, че няма нужда да продължават да живеят с липсващи зъби, пожълтяли зъби или стари метални пломби (амалгама). В днешно време могат да се очакват естествени, незабележими пломби, корони, фасети и още по-важно резултати, които ще издържат с години.

Има голяма разлика между „козметична“ и „естетична“ стоматология.

Има голяма разлика между „козметична“ и „естетична“ стоматология. Козметичните процедури ще накарат зъбите Ви да изглеждат по-добре, докато при естетичната стоматология не се взима предвид само външния вид на зъбите. Естетичната стоматология ще комбинира различни подходи и дялове на стоматологията, комбинация от артистичност и наука, за да създаде усмивка, която да бъде eдновременно красива, естествена и здрава. Модерните технологии са интегрална част от естетичната стоматология. Използването на интра-орална камера например, позволява да се направи по-добра диагностика, като се види уголемен образа на зъбите на екран и пр.

Всяка усмивка е уникална, като човека, който я притежава. Отнема време и грижа, за да се създаде дизайн на усмивка, който да бъде точно за даден човек. Взимат се предвид много фактори, като пропорции на лицето, захапка, възраст, пол и др.